Veiligheidsbril

Veiligheidsbril

Faceshield

  • Meerdere malen te gebruiken
  • Ontsmetbaar met alcohol
  • Geschikt voor  onder andere kappers, opticiens
€ 1,51 € 1,25
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Faceshield

Een face shield kopen

In deze tijden van corona, maar ook bij eventuele andere virussen of toekomstige pandemieën, komt het erop aan om zich goed te beschermen, alsook anderen tegen jou te beschermen. Het is een vorm van solidariteit die niet alleen jezelf maar ook de andere mensen een veiliger gevoel geven. We kennen allemaal wel de klassieke mondmaskers die een goede bescherming tegen virussen en ziektes vormen. Een alternatief dat momenteel een steile opmars maakt omwille van de ongeëvenaarde bescherming is echter het face shield of ook wel gezichtsmasker genoemd. Het is niet voor niets dat heel wat professioneel verzorgend personeel tegenwoordig van een face shield gebruikmaakt om zich op maximale wijze te kunnen beschermen. Maar waarom dit gezichtsmasker voor de professionele sector voorbehouden. Ook privé-personen kunnen bijzonder veel voordelen uit dit masker halen.

Wat is een face shield?

Een face shield wordt ook een gezichtsmasker of een gezichtsbeschermer genoemd. Het gaat om een doorzichtige (transparante) kap die het hele gezicht bedekt en die met een hoofdband stevig rond het hoofd wordt vastgemaakt. Het face shield gaat het hele gezicht bedekken, dus zowel de neus, de mond als de ogen en de wangen. Hierdoor biedt het een maximale bescherming tegen bijvoorbeeld lichaamssappen zoals speeksel en zweet. Face shields of gezichtsmaskers worden bovendien al jaar en dag in de industriële sector gebruikt om mensen te beschermen tegen schadelijke vloeistoffen en dampen.

Wat zijn de voordelen van een face shield?

Er zijn tal van voordelen die het de moeite waard maken om een face shield te kopen. Allereerst is het natuurlijk de ultieme beschermende barrière voor jezelf. Druppels, speeksel en andere stoffen maken dankzij deze bescherming geen kans om je mond te bereiken en je te besmetten. Daarnaast vormt het ook een bescherming voor anderen mocht je bijvoorbeeld zelf met een ziekte of virus zoals covid-19 kampen. Nu het normale leven weer stelselmatig op gang komt, hebben heel wat beroepen baat bij het dragen van een face shield. Denken we maar aan fysiotherapeuten (kinesisten), dokters, kappers, mensen uit de zorgsector, mensen uit de horeca en ga zo maar door. Voor deze mensen is social distancing elke dag weer een helse klus. Het dragen van een face shield kan dan een extra laag bescherming vormen, mocht de regel van 1,5 meter om een of andere reden toch niet gerespecteerd kunnen worden.

Laten we de voordelen van onze gezichtsbeschermer even op een rij zetten:

-          Transparant: Ondanks dat het hele gezicht bedekt en beschermd wordt, neemt de zichtbaarheid niet af.

-          Volledige bescherming van het gezicht: zowel de mond als het voorhoofd, de kin, de ogen, de neus en de wangen worden beschermd. Optimale bescherming tegen druppels, speeksel en verneveling.

-          Makkelijk te dragen met een bril

-          Herbruikbaar: een face shield is perfect herbruikbaar in tegenstelling tot sommige mondmaskers. Het face shield na gebruik gewoon ontsmetten en het kan opnieuw gebruikt worden.

-          Comfortabel: De gezichtsbeschermer is makkelijk om het hoofd te bevestigen en voelt comfortabel aan. De band beschikt ook over een foam bescherming voor optimaal draagcomfort.

Hoe gebruik je een face shield?

Het bevestigen van ons face shield gaat heel eenvoudig en snel. Door de elastische hoofdband is het gezichtsmasker voor ieder hoofd compatibel en dankzij de aanwezig foam voelt het masker ook te allen tijde heel comfortabel. Na gebruik kan je het face shield makkelijk via de hoofdband van je hoofd halen. Best is dan om het scherm met een desinfecterende gel te ontsmetten zodat het klaar is om een volgende keer te gebruiken. Wij raden iedereen wel aan om 1 face shield per persoon te bestellen. Het uitwisselen van dit gezichtsmasker moet vermeden worden om overdacht van bacteriën te voorkomen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Faceshield